בייג'ינג, 3 באוקטובר 2023 /PRNewswire/ — סין ואל סלבדור ראו צמיחה מהירה בסחר מאז חתמו על מזכר הבנות לשיתוף פעולה במסגרת יוזמת החגורה והדרך (BRI) ב-2018.
סין גם הגבירה את מעורבותה בפרויקטי התשתית של אל סלבדור.
פרויקטים כמו בניית הספרייה הלאומית והנמל של לה ליברטאד לא רק יצרו הזדמנויות תעסוקה למקומיים, אלא גם חיזקו את הכלכלה המקומית ושיפרו את פרנסתם של האנשים.
לפי מנהל המכס הכללי של סין, היקף הסחר בין שתי המדינות בשנת 2022 הגיע ל-1.892 מיליארד דולר, עלייה של 9.6% משנה לשנה.
"הקשר עם סין דרך ה-BRI במשך חמש שנים היה פרודוקטיבי ביותר", אמרה אדריאנה מירה, סגנית שר החוץ של אל סלבדור ל-China Media Group, והוסיפה כי זו הזדמנות מצוינת להתקרב למדינות אחרות בתוך ה-BRI.
כאחת ממילות המפתח המדוברות ביותר בשיתוף פעולה בינלאומי, ה-BRI, שהוצע על ידי נשיא סין שי ג'ינפינג ב-2013, שואפת לפלס נתיב חדש לפיתוח משותף ושגשוג משותף באמצעות שיתוף פעולה, והיא השיגה יותר מקישוריות בלבד במהלך 10 שנים של התפתחות.
במהלך ביקור בקזחסטן בספטמבר 2013, שי נשא נאום בעל משמעות מרחיקת לכת באוניברסיטת נזרבייב.
בנאומו, שי לקח את הקהל אחורה יותר מ-2,100 שנה, כאשר שליח סיני נשלח למרכז אסיה בשליחות של שלום וידידות ופתח את דרך המשי, שהחלה לקחת את המשי, התה והפורצלן הסיני לחלקים אחרים של העולם והחזירה תבלינים, פרוות, פירות ואבנים יקרות.
במקום להתמקד בנוסטלגיה, הוא שאב השראה מדרכי המסחר של דרך המשי העתיקה והציע רעיון לבנות "חגורה כלכלית לאורך דרך המשי".
חודש לאחר מכן, באינדונזיה, שי הציע לבנות את דרך המשי הימית של המאה ה-21, אשר, בשילוב עם הצעת החגורה הכלכלית, הפכה בסופו של דבר ל-BRI.
היוזמה מקדמת היפתחות וצמיחה מכילות יותר. שי מאמין שהמשך ההיפתחות של מדינה נוספת מובילה לעוצמה ולשגשוג.
בניסיון לספק תמיכה פיננסית לבניית פרויקטים של BRI, הודיעה סין ב-2014 על הקמת קרן דרך המשי בהשקעה של 40 מיליארד דולר.
בשנת 2015, סין פרסמה את החזון והפעולות בנושא בנייה משותפת של חגורת המשי הכלכלית ודרך המשי הימית של המאה ה-21, כדי להאיץ את יישום ה-BRI ולחבר מקרוב יותר את מדינות אסיה, אירופה ואפריקה למען שיתוף פעולה מועיל הדדי.
כסוג חדש של מוסד פיננסי רב-צדדי שיזם סין והוקם במשותף על ידי 57 מדינות, בנק ההשקעות בתשתיות אסיה (AIIB) הושק באופן רשמי בינואר 2016.
במטרה לשפר את ההתקדמות החברתית והכלכלית באסיה, הבנק גדל מ-57 חברים מייסדים ל-109 חברים מאושרים, ופיתח פורטפוליו של 202 פרויקטים ב-33 מדינות בשווי כולל של 38.8 מיליארד דולר.
בשנת 2016, תוכנית הפיתוח של האו"ם והרפובליקה העממית של סין חתמו על הסכם שיתוף פעולה במסגרת ה-BRI.
זהו מזכר ההבנות הראשון בין ממשלת סין לארגון בינלאומי בנושא קידום היוזמה. שיתוף פעולה עם ארגון בינלאומי הוא פיתוח חדש וחדשני ב-BRI.
במאי 2017, פורום החגורה והדרך הראשון לשיתוף פעולה בינלאומי נערך בהצלחה בבייג'ינג. יותר מ-1,600 נציגים מיותר מ-140 מדינות ולמעלה מ-80 ארגונים בינלאומיים, לרבות ראשי מדינות וממשלות מ-29 מדינות, השתתפו באירוע.
הפורום הניב רשימה של תוצרים הכוללת 76 פריטים, ובכלל כך למעלה מ-270 תוצאות קונקרטיות שהגיעו לקונצנזוס בינלאומי על בנייה משותפת של ה-BRI.
פורום החגורה והדרך השני לשיתוף פעולה בינלאומי נערך גם הוא בבייג'ינג ב-2019. יותר מ-6,000 אורחים זרים מ-150 מדינות ו-92 ארגונים בינלאומיים השתתפו בפגישה, ביניהם 37 מנהיגים זרים, מזכ"ל האו"ם ומנכ"ל קרן המטבע הבינלאומית.
הצדדים המשתתפים הגיעו לקונצנזוס חשוב על הבנייה המשותפת האיכותית של ה-BRI והקמת שותפות קישוריות גלובלית, מה שהניב שורה של תוצאות שיתוף פעולה מעשיות. המשמעות היא שהבנייה המשותפת של ה-BRI נכנסה לשלב חדש.
ה-BRI, כדוגמה חיה לבניית קהילה גלובלית של עתיד משותף, הפכה לפלטפורמה גלובלית של טובת הציבור ושיתוף הפעולה שסיפקה סין לעולם, על פי נייר לבן שפורסם על ידי משרד המידע של מועצת המדינה של סין ב-26 בספטמבר.
סין שואפת לשיתוף פעולה פתוח, ירוק, נקי ובסטנדרט גבוה כדי לקדם פיתוח בר קיימא ולשפר את חייהם של אנשים, וכן לשיתוף פעולה מתקדם באיכות גבוהה בנושא החגורה והדרך.
יחד, המשתתפים ביוזמה קידמו במשותף "קישוריות קשה", "קישוריות רכה" ו"קישוריות בין אנשים", והקימו פלטפורמה חשובה שאפשרה השתתפות רחבה, בנתה קונצנזוס בינלאומי ואיגדה את העוצמות של כל הצדדים.
https://news.cgtn.com/news/2023-10-03/Ten-years-of-development-How-BRI-grows-from-vision-to-reality-1nASj3bv2Zq/index. html