שנחאי, 3 בנובמבר 2023 /PRNewswire/ — פרויקט האנרגיה הימית המתחדשת הראשון בעולם שמשלב אנרגיית רוח צפה בעומק הים וחקלאות ימית הושלם בסין. הפרויקט, המסמן צעד משמעותי קדימה עבור מגזר אנרגיית הרוח של סין, פותח על ידי Longyuan Power Group בשיתוף Shanghai Electric Wind Power Group (קבוצת Wind Power), חברת בת של Shanghai Electric (SEHK: 2727, SSE: 601727), המספקת ציוד לייצור חשמל ומגדלי טורבינות ימיות.
מכיוון שכוח הרוח התגלתה כנדבך בסיסי במאבק במשבר האקלים, קבוצת Wind Power מאיצה את החדשנות שלה, ומניעה את גבול הטכנולוגיה העולמית של אנרגיה מתחדשת כמקור כוח מרכזי שיעזור ליצור עתיד בר קיימא. מאז הקמתה של טורבינת הרוח שלה, בעלת הספק 3.6 מגה-וואט, החברה ביצרה את מעמדה המוביל בזירת אנרגיית הרוח היבשה והימית, בעודה מובילה מספר פרויקטים מרכזיים בסין בחיפוש אחר יישומים חדשים של אנרגיית רוח העונים על האתגרים וצווארי הבקבוק בפיתוח של התעשייה.
עם פריסת אנרגיית הרוח הימית המשתרעת מעבר לאזורי החוף אל מיקומים עמוק בים, Shanghai Electric Wind Power Group ערוכה במלואה להוביל את הדרך בפיתוח, התקנה ותפעול של פרויקטים של אנרגיית רוח צפה ואנרגיית רוח עמוק בים, והיא מצטיידת בטכנולוגיה מתקדמת וממנפת את המומחיות הענפה שלה ליצירת פתרונות לתשתית אנרגיה חדשה רב-תכליתית.
הפרויקט נבנה בתוך אזור ההדגמה הלאומי לחקלאות ימית באי ננרי, הממוקם בפוטיאן שבמחוז פוג'יאן בסין, הפרויקט כולל פלטפורמות צפות חצי-צוללות בעלות שלושה עמודים, שכל אחת מהן תומכת ברוח ימית של 4 מגה-וואט, וכן מודולים סולאריים קלים וגמישים המותקנים באזור עם עומק מים של כ-35 מטר. בחלל משושה בתוך השטח המרכזי של הפלטפורמה ניתן להשתמש לגידול דגים.
לאחר הפעלתו, לפרויקט האנרגיה המעורב יש יכולת לייצר 96,000 קילוואט לשעה של חשמל מדי יום בהספק מלא, כמות שוות ערך לצריכת האנרגיה היומית של 42,500 אנשים. ההתכנסות החלוצית של כוח הרוח, האנרגיה הפוטו-וולטאית והחקלאות הימית מציגה אופק חדש עבור התעשייה לפיתוח פתרונות מתחדשים ברי קיימא וירוקים, שנועדו להפחית את פליטת הפחמן תוך הגברת הצמיחה הכלכלית.
בתחום הבטיחות, Shanghai Electric Wind Power Group משתמשת בגישה רב-כיוונית כדי להבטיח את מהימנות הפרויקט לאורך כל מחזור חייו. במהלך שלב התכנון המקדים, החברה הקימה מודל משולב שאושר באמצעות ניתוח עקביות רב-סיבובי. אמצעים אחרים, לרבות השוואת תוצאות סימולציה על פני פלטפורמות שונות ופיתוח אלגוריתמי בקרה בשיתוף עם DVN, חיזקו אף הם את הבטיחות והאמינות של הפרויקט.
הפרויקט כולו עבר גם מגוון רחב של בדיקות קפדניות על פני כמעט 200 תנאים תפעוליים, לרבות מודל בקנה מידה 1:40 המשמש לבחינת בריכת הדגים. כמו כן, החברה פיתחה מערכת מסופים חכמה בהתאמה אישית עבור טורבינות רוח צפות, תוך שיפור האמינות להבטחת תפעול בטוח ועקבי של הטורבינות תוך ניצול מרבי של הרוח.