Merck, ענקית תרופות עולמית, יצרה שותפות עם החברה היפנית Daiichi Sankyo, בשווי של 5.5 מיליארד דולר, לפיתוח משותף של שלושה טיפולי סרטן מתקדמים. בהתאם להצלחת הטיפולים החלוציים הללו ממוקדי תאים, ההסכם עשוי לגייס עד 22 מיליארד דולר עבור Daiichi.
שותפות זו עוררה תגובה חיובית משמעותית בשוק המניות, כאשר מניית Daiichi Sankyo זינקה ב-14.4%, העלייה המשמעותית ביותר שלה זה יותר משנה. מנגד, המניות של Merck גם היו עדות לעלייה של 1.6% במהלך המסחר בבוקר.
אסטרטגיית הצמיחה השאפתנית של Daiichi Sankyo צופה עלייה משוערת של פי חמישה בהכנסותיה האונקולוגיות, ומטרתה לפחות 900 מיליארד ין (שווה ערך ל-6 מיליארד דולר) עד סוף שנת הכספים במרץ 2026. אנליסטית שירותי הבריאות, טינה בנרג'י, הגיבה על העסקה של העסקה. משמעות עבור Daiichi Sankyo, תוך שימת דגש על הפוטנציאל שלה להעלות את הצינור האונקולוגי של החברה.
מטרת שיתוף הפעולה היא לקדם שלוש תרופות, המסווגות כמצמידים לתרופות נוגדנים (ADC), בשלבי פיתוח קליניים שונים. ADCs אלה, בניגוד לכימותרפיה מסורתית, מכוונים ספציפית לתאי סרטן, וממזערים את הנזק לתאים בריאים.
Sunao Manabe, מנכ"ל Daiichi Sankyo, הדגיש את התחרות הגוברת בפיתוח ADC, והבהיר את ההחלטה האסטרטגית של החברה לשתף פעולה עם Merck. שתי החברות הכירו בפוטנציאל המסחרי העולמי של המועמדים לתרופות, והעריכו הכנסות של מיליארדי דולרים לכל ישות עד אמצע שנות ה-30.
השותפות קובעת פיתוח משותף ומסחור עולמי פוטנציאלי, למעט ביפן, שם Daiichi שומרת על זכויות בלעדיות. חשוב לציין, Daiichi ינהל את הייצור והאספקה באופן בלעדי. תובנות פיננסיות חושפות את התשלום מראש של מרק של 4 מיליארד דולר ל-Daiichi, עם תוספת של 1.5 מיליארד דולר לפרוס על פני שנתיים. מותנה בהגעה לאבני דרך ספציפיות במכירות, מרק עשויה לשלם עד 16.5 מיליארד דולר, השווה ל-5.5 מיליארד דולר למוצר.
אוון סייגרמן, אנליסט ב- BMO Capital Markets, הצהיר כי שיתוף הפעולה הזה מעניק ל-Merk דריסת רגל אסטרטגית בתחום ה-ADC, ומחזק את סל התרופות שלה לסרטן, במיוחד כשהפטנטים על המוכר המוביל שלה, Keytruda, מתקרבים לפקיעת תוקף. ההשלכות הפיננסיות של Merck כוללות חיוב לפני מס של 5.5 מיליארד דולר עקב עסקה זו, המשפיעה על התוצאות הרבעוניות והשנתיות של 2023. השפעת העסקה על התוצאות הכספיות של Daiichi Sankyo תיחשף בתקשורת הקרובה.