בהתפתחות פיננסית משמעותית, ה-Nikkei, מדד המניות המוביל ביפן, זינק לשיא של שמונה חודשים, מונע על ידי החלטת הבנק המרכזי של יפן (BOJ) לקיים את המדיניות המוניטרית הקלה במיוחד שלו. המהלך של הבנק המרכזי, יחד עם שורה של רווחים מקומיים חזקים, חיזקו את סנטימנט השוק, והניעו את הניקיי לרמתו הגבוהה ביותר מאז 19 באוגוסט. המדד רשם שיא של 28,879.24 לפני שנסגר מעט נמוך יותר ב-28,856.44, עלייה בולטת של 1.4% עבור היום.
טופיקס הרחב יותר הלך בעקבותיו, וסיים בעלייה של 1.23% ל-2,057.48, מעמדו החזק ביותר מאז 9 במרץ. במקביל, הין ירד בשיעור של עד 0.83% לקצת יותר מ-135 לדולר. דינמיקת מטבע זו, בתורה, חיזקה את מניות היצואנים היפניים, במיוחד בתעשיית הרכב.
עם זאת, המגזר הבנקאי נשא את עיקר החלטת ה-BOJ, והפך את עליות הבוקר של עד 2.64% להפסדים עמוקים עד 2.41%. הציפייה ששיעורים נמוכים ישחקו בהתמדה את רווחי ההלוואות לתקופה ממושכת הייתה המניע העיקרי מאחורי הסתיו הזה. כצפוי, ה-BOJ שמר על יעד הריבית לטווח הקצר שלו ב-0.1% וקבע את תשואת האג"ח ל-10 שנים בסביבות 0%, תוך התחייבות להמשיך "בסבלנות" בצעדי תמריצים.
ההכרזה של BOJ על סקירת "פרספקטיבה רחבה" של המדיניות המוניטרית שלו, שצפויה להימשך עד 1-1/2 שנים, אינה מרמזת על דחיפות לנרמל את ההגדרות. "המסר העיקרי הוא שה-BOJ ישקול שינוי במדיניות המוניטרית, אבל זה ייקח זמן רב יותר", אמר Masayuki Kichikawa , אסטרטג מאקרו ראשי ב- Sumito Mitsui Asset Management . עמדה זו גרמה לתנודתיות מסוימת בשוק. למרות שהמדד הבנקאי הוא בעל הביצועים הגרועים ביותר מבין 33 קבוצות התעשייה של הבורסה של טוקיו , ההפסדים שלו ירדו באופן משמעותי ל-0.28% בלבד עד הסגירה.