על רקע חוסר האמון הגובר בעולם, האו"ם חידש ביום שלישי את הקריאה הדחופה שלו להפסיק את כל הניסויים הגרעיניים, והגדיר את המצב כאפשרי "התאבדות קולקטיבית". המזכ"ל, אנטוניו גוטרס, הדגיש את הדחיפות הקשה, וקבע שכמעט 13,000 כלי נשק גרעיניים מאוחסנים ברחבי העולם, כאשר מדינות פועלות באדיקות כדי לשפר את הדיוק והטווח שלהם.
לרגל היום הבינלאומי נגד ניסויים גרעיניים, גוטרס הדגיש את הצורך של מדינות מפתח לאשרר את האמנה המקיפה לאיסור ניסויים גרעיניים (CTBT) . הוא תיאר את ה-CTBT כ"צעד בסיסי" לקראת מיגור נשק גרעיני. האמנה, שפתוחה לחתימה מאז 1996, ממתינה לאשרור משמונה מדינות ספציפיות המחזיקות בטכנולוגיה גרעינית, כולל ארצות הברית, סין והודו.
צ'אבה קורוסי, נשיא העצרת הכללית של האו"ם, שימש את הודעתו של המזכ"ל, וקרא לאשרור מיידי וללא תנאי של האמנה על ידי שאר המדינות. קורוסי הזהיר מפני סכנות גלובליות מתגברות, וציטט , במיוחד, את האיומים הקבועים של נקיטת פעולה גרעינית בסכסוך המתמשך עם אוקראינה.
קורוסי דגל בגישה ממוקדת בבני אדם לפירוק נשק, וקבע כי השקעה בנשק גרעיני מנוגדת להבטחות העולמיות להשגת עתיד בר-קיימא יותר. האמנה המקיפה על איסור ניסויים גרעיניים עומדת כמשימה גלובלית לא גמורה שיש לטפל בה בדחיפות.
היום הבינלאומי נגד ניסויים גרעיניים, המצוין מדי שנה ב-29 באוגוסט, מציין את סגירתו של אתר הניסויים הגרעיניים סמיפאלטינסק בקזחסטן בשנת 1991. אתר הניסויים הזה היה הגדול ביותר בברית המועצות לשעבר והיה המקום בו נערכו יותר מ-450 ניסויים גרעיניים. למעלה מארבעה עשורים. משרד האו"ם לענייני פירוק נשק (UNODA) הנציח את היום בהליכה סמלית #StepUp4Disarmament במטה האו"ם, הדוגל בעולם נקי מאיום הנשק הגרעיני.