על פי הדיווחים, טוויטר ממשיכה להיות בעיצומו של סחיטה פרסומית. הסיבה לכך היא שפלטפורמת המדיה החברתית ראתה ירידה של 40% בהכנסות לאחר שיותר מ-500 לקוחות הפסיקו לבזבז על הפלטפורמה. ההכנסות היומיות של טוויטר ירדו ב-40% משנה לשנה, על פי הניוזלטר הטכנולוגי Platformer , בעוד שהמידע דיווח כי יותר מ-500 מהמפרסמים המובילים בטוויטר עצרו את ההוצאות מאז קנה אותה מאסק.
מקור ההכנסה העיקרי של טוויטר הוא פרסום, שהיווה יותר מ-90% מהכנסותיה ב-5.1 מיליארד דולר ב-2021, אך לאחר רכישת 44 מיליארד דולר (35 מיליארד ליש"ט) של מנכ"ל טסלה, לקוחות כמו אאודי ופייזר עצרו את הוצאות הפרסום שלהם.
עקב חששות לגבי עלייה בדיבור השנאה בפלטפורמה בעקבות רכישתה על ידי "אבסולוטיסט חופש ביטוי" המתואר בעצמו, מפרסמים פרשו מהפלטפורמה במספרים גדולים. האתר גם סבל משפע של חשבונות מתחזים שגשגו לאחר השקה מחודשת של תוכנית הקרציות הכחולות שלו.
מנהל בכיר בטוויטר אמר לצוות ביום שלישי כי ההכנסות ביום היו נמוכות ב-40% מאשר לפני שנה, לפי המידע. פייננשל טיימס מדווח כי טוויטר אמורה לבצע תשלומים על נטל החוב שלה כמעט 13 מיליארד דולר כבר בסוף החודש, כאשר מאסק שוקל אפשרויות כמו מכירת יותר ממניותיו בטסלה או אפילו חדלות פירעון. מניות טסלה בשווי של יותר מ-20 מיליארד דולר נמכרו על ידי מאסק בשנה שעברה על מנת לממן את העסקה עם טוויטר.
נכון לדצמבר, טוויטר התמודדה עם מצב תזרים מזומנים שלילי של 3 מיליארד דולר בשנה. עם זאת, לאחר מאמצי קיצוץ בעלויות, כולל עזיבה של יותר מ-5,000 עובדים, החברה אמורה להגיע "בערך" לנקודת איזון של תזרים מזומנים. המנכ"ל גם הצהיר בחודש שעבר כי טוויטר כבר לא במסלול המהיר לפשיטת רגל, בעקבות אזהרתו מיד לאחר ההשתלטות שלו כי טוויטר נמצאת בסכנת יציאה מהעסק