הדימוי הטיפוסי של התקף לב – אדם אוחז בחזהו במצוקה – אינו מצליח להכיל את המורכבות של אירוע קריטי זה. לעתים קרובות, התקפי לב מביאים סימנים עדינים יותר, עובדה שלא ידועה לרבים באופן מדאיג, מה שמוביל לעיכוב בגילוי ובטיפול. בארצות הברית, מחלות לב שולטות כגורם המוות המוביל עבור גברים ונשים כאחד, על פי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) . הכרת מגוון התסמינים הינה חיונית כדי לתפוס את הרוצח השקט הזה מוקדם.
קרדיולוגים מובילים, בראיון שנערך לאחרונה ל- Pade , חושפים את הסימפטום של התקף לב מוקדם ששכחנו ביותר וכמה אחרים שעלינו לפקוח עליהם עין. ד"ר אסטל ג'ין, קרדיולוגית במרכז הרפואי MedStar Montgomery , חושפת שקוצר נשימה הוא התסמין הנפוץ ביותר של התקף לב. הבעיה, היא מסבירה, היא שתסמין זה מתבטא לעתים קרובות ללא כאבי חזה צפויים, מה שמקל על פיטורין או לייחס לבעיות בריאותיות פחות חמורות. "קוצר נשימה יכול להיות אזהרה מוקדמת להתקף לב, אפילו בהיעדר אי נוחות בחזה", היא מייעצת.
ד"ר מקס ברוק, קרדיולוג בקוק , מסכים, ומסביר עוד שהמונח הרפואי למצב זה הוא ' קוצר נשימה '. "יכולות להיות לזה סיבות שונות, אבל זה עשוי להיות הסימן היחיד להתקף לב עבור חלק מהחולים", הוא מוסיף. לדברי ד"ר ברוק, אין להקל ראש בלחץ בחזה, גם ללא כאבים נלווים. בעוד שאי נוחות בחזה נותרה הסימפטום המוכר ביותר של התקף לב, אנשים נוטים לקשר זאת אך ורק לכאבים בחזה בצד שמאל. הוא מזהיר, "לחץ בחזה, תחושת ריסוק או לחץ בחזה וכאבי בטן עליונה יכולים לרמז על התקף לב. אל תתעלם מהסימנים האלה שמחכים לכאבים בחזה בצד שמאל!"
בנוסף לאלה, ד"ר ז'אן מפרט מספר תסמינים פוטנציאליים נוספים של התקף לב, כולל כאבים בכתף, בזרוע, בצוואר, בלסת, בגב ובבטן. יתר על כן, אנשים עלולים לחוות בחילה, הקאות, צרבת, סחרחורת, הזעה, דפיקות לב ועייפות יוצאת דופן במהלך התקף לב. לא ניתן להדגיש יותר מדי נקיטת אמצעי מניעה נגד התקפי לב. "הבנת סימני התקף לב ופעולה מיידית על פיהם יכולים להציל חיים . טיפול מיידי ובזמן משפר משמעותית את הסיכויים לשרוד התקף לב", אומר ד"ר ז'אן.
היא ממשיכה וחושפת כי ניתן למנוע עד 80% מהתקפי הלב על ידי אימוץ אורח חיים בריא. היא ממליצה לשמור על משקל תקין, לעסוק בפעילות גופנית, להקפיד על תזונה מאוזנת, להימנע מעישון, הגבלת צריכת אלכוהול וניהול מתחים. בדיקות בריאות סדירות לניטור לחץ דם, כולסטרול ורמות סוכר בדם יכולות גם לעזור להעריך את הסיכון למחלות לב.
ד"ר ברוק מדגיש את החשיבות של פעילות גופנית, "פעילות גופנית מתונה סדירה חיונית לבריאות הלב ולרווחה הכללית. זה לא חייב להיות כרוך בפעילות מאומצת, מספיקה רמת מאמץ שבה אתה מזייף עד הסוף”, הוא מסביר. למרות שמחלות לב יכולות להיות מפחידות, זיהוי סימנים מוקדמים, נקיטת אמצעי מניעה וטיפול רפואי בזמן יכולים להפחית משמעותית את הסיכון ולשפר את התוצאות.