במהלך משמעותי בפסגת COP28, הקרן הגלובלית למלחמה באיידס, שחפת ומלריה (הקרן הגלובלית) הכריזה על הפנייה משמעותית מהמשאבים שלה. במהלך שלוש השנים הקרובות, הארגון יקצה יותר מ-70% מהמימון שלו – העולה על 9 מיליארד דולר – במיוחד למדינות המושפעות ביותר משינויי האקלים. החלטה זו מסמנת שינוי אסטרטגי, תוך התמקדות בחיזוק תוכניות בריאות באזורים שבהם אתגרים סביבתיים מצטלבים עם בריאות הציבור.
פיטר סנדס, המנהל הבכיר של הקרן העולמית, הדגיש את הדחיפות של יוזמה זו. "מאבק יעיל במחלות זיהומיות דורש כעת גישה משולבת המתמודדת עם האתגרים המתגברים של שינויי האקלים", אמר. סנדס הצביע על הפגיעות החריפה של מדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית, שלמרות תרומה מינימלית לפליטת פחמן גלובלית, הן מתמודדות עם השפעות חמורות של משבר האקלים על מערכות הבריאות שלהן ממילא.
מחויבות פיננסית משמעותית זו משקפת את ההכרה של הקרן העולמית ביחסי הגומלין בין שינויי אקלים ובריאות. היוזמה כוללת השקעה של למעלה מ-2.9 מיליארד דולר המיועדים ל-50 המדינות הרגישות ביותר למצוקות הקשורות לאקלים. מימון זה נועד לשפר את העמידות של מערכות הבריאות שלהם נגד משברי בריאות הנגרמים על ידי אקלים ולשפר את מוכנותן למגיפות פוטנציאליות.
הציר של הקרן העולמית לתמיכה במדינות פגיעות אקלים מייצג התפתחות מכרעת במימון הבריאות הבינלאומי. על ידי מתן עדיפות לאזורים שבהם ההשפעות הבריאותיות של שינויי האקלים בולטות ביותר, הקרן לא רק נותנת מענה לצרכי בריאות מיידיים אלא גם משקיעה בבניית תשתיות בריאות ארוכות טווח ובעלות קיימא בקהילות אלו.