במהלך אסטרטגי המאותת על אמון בהתאוששות של סקטור התעופה העולמי לאחר המגפה, SMBC Aviation Capital הודיעה על רכישה משמעותית של 3.4 מיליארד דולר מתוך 60 מטוסי איירבוס A320neo. השקעה זו משקפת את התחזית האופטימית של החברה לענף הנסיעות האוויריות ואת מחויבותה לשפר את הצי שלה עם דגמים ידידותיים יותר לסביבה ויעילים יותר.
SMBC Aviation Capital, שחקנית מפתח בשוק חכירת המטוסים וחברת בת של Sumitomo Mitsui Financial Group, ביצרה את מעמדה בתור חברת חכירת המטוסים השנייה בגודלה בעולם עם העסקה הזו. הביצועים הפיננסיים המרשימים של החברה, שתורמים כמעט 20 מיליארד ין לרווחי קבוצת האם שלה במחצית הראשונה של שנת הכספים, מדגישים את האופי הרווחי של תעשיית חכירת המטוסים.
ה-A320neo, הידוע ביעילות הדלק המעולה שלו, מייצג התקדמות משמעותית ביחס לדגמים קודמים. רכישה זו, בשווי של למעלה מ-500 מיליארד ין על בסיס מחירי שוק, תמומן באמצעות שילוב של הלוואות בנקאיות והנפקות אג"ח. העסקה מדגישה את השינוי בהעדפות תעשיית התעופה לכיוון חכירה ולא בעלות על מטוסים, כאשר חברות הליסינג מחזיקות כיום בכמעט מחצית ממטוסי הנוסעים בעולם.
למרות עליית שיעורי הריבית, שעלולה להגדיל את עלויות המימון, תוכנית התשלומים המשלבים של SMBC Aviation Capital עבור ההזמנה ממזערת את הלחץ הפיננסי. בנוסף, הנפח הגדול של ההזמנה ממצב את החברה בצורה חיובית במשא ומתן על המחיר. מטוסי סילון בעלי מעבר יחיד וצר גוף כמו ה-A320neo, השולטים בכ-70% משוק מטוסי הנוסעים העולמי, פופולריים במיוחד לנתיבי פנים. הביקוש החזק לסוגי מטוסים אלו הופך אותם לנכסים נזילים ביותר, כאשר תעריפי החכירה בשוק עבור A320neos של SMBC Aviation Capital מוערכים בין 280,000 ל-380,000 דולר בחודש.
הרכישה האחרונה היא הרחבה אסטרטגית של SMBC Aviation Capital, שהזמינה גם 25 מטוסי בואינג לטווח בינוני בספטמבר, והוסיפה לצי המגוון שלה ממילא. עד שנת 2031, גודל הצי הכולל של החברה צפוי להגיע לכ-1,000 מטוסים, מה שמסמן אבן דרך משמעותית במסלול הצמיחה שלה מאז המגיפה.
איגוד התחבורה האווירית הבינלאומי צופה שהביקוש העולמי לנוסעים יעלה ב-3% ב-3% בשנת 2024, כאשר תאגיד פיתוח המטוסים של יפן צופה עלייה של יותר מפי שניים עד 2042. תחזיות אלו, יחד עם אתגרי האספקה הנוכחיים העומדים בפני יצרני המטוסים, מציעים מגמה מתמשכת של ביקוש גבוה גובר על ההיצע בשוק התעופה. SMBC Aviation Capital צופה עלייה במחירי המטוסים ובדמי החכירה בטווח הבינוני והארוך.
לעומת זאת, Orix Aviation היפנית נקטה בגישה שמרנית יותר, והקטינה את הצי שלה מ-100 מטוסים במרץ 2019 ל-58 נכון למרץ 2023. אסטרטגיה זו, כפי שהוסבר על ידי סגן ראש שירותי התחבורה העולמיים של Orix Aviation, Kei Kitagawa, כרוכה באיזון קפדני. של סיבוב נכסים כדי לשמור על מאזן ניתן לניהול. שוק חכירת המטוסים, למרות שהוא מוכן לצמיחה, נותר רגיש לאירועים עולמיים, כפי שמעידים האתגרים שניצבו בפניהם במהלך מגיפת COVID-19 והסכסוך בין רוסיה לאוקראינה. אירועים אלו הדגישו את הצורך בזריזות ויכולת הסתגלות לנוכח שיבושי שוק בלתי צפויים.